En modern tatueringsmaskin för alla dess komplexitet är ett ganska enkelt verktyg. Den består bara av en handhållen nålpistol, ansluten till en strömförsörjning som ger tryck för att flytta nålarna med hög hastighet. köpa tatueringsmaskin online shop.

Nålarna kan ha olika storlekar och former och beroende på typen av arbete som utförs kommer att ordnas på olika sätt. Mycket som en liten symaskin, när strömbrytaren vänds, kan nålarna tränga in i huden cirka 3 000 gånger per minut. Du kan också köpa tatueringsmaskin för att visa ditt stöd.

Vi kan tacka Thomas Edison för att hjälpa tatueringsindustrin att få sin första moderna tatueringspistol. Edison menade dock inte att hans uppfinning skulle användas av tatueringsindustrin, utan snarare att skapa en stencil som skulle göra flera kopior genom att gå över en stencil med en bläckrulle och överföra texten till ett pappersark nedan. Det klockades in med 50 punkteringar per sekund.

Det var först 1891 som Samuel F. O’Reilly, en tatuerare som bodde i New York, producerade en elektrisk tatueringsnål baserad på Edisons penna. Det förde fart på en process som i århundraden hade gjorts för hand. Detta framsteg revolutionerade tatueringen och hjälpte till att föra denna konst i framkanten av den populära kulturen idag.