Coil billiga tatueringsmaskin är utformad med en uppsättning spolar genom vilka elektromagnetisk ström passerar för att driva ankarbommen. När armaturstången har tagits i rörelse exponerar och återträder nålarna när konstnären kommer till jobbet.

Maskinen har två spolar och järnstänger, vilket lägger på sin vikt. Den tunga vikten av maskinen innebär att konstnärens hand kommer att bli utmattad och stel, vilket innebär att tatueringstiden kan ta längre tid, särskilt när man arbetar på en komplex tatueringsdesign.Tatueringsprocessen innefattar att dra streck för att ange konturerna för tatueringsdesignen, såväl som skuggning. En enda spole tatueringsmaskin nybörjare kan inte göra båda och du behöver en maskin för att göra linjerna och en annan för skuggning.

Spolatatueringsmaskiner är populära bland tatueringskonstnärer eftersom de är tillgängliga i ett brett sortiment av märken och är billigare än andra typer av tatueringsmaskiner (roterande och pneumatiska). tatueringsmaskin kit till försäljning online shop.